Week van de Techniek Oss 20 t/m 25 juni 2022

We gaan ervan uit dat in 2022 weer een Week van de Techniek kan worden georganiseerd. Het is belangrijk om kinderen tijdig kennis te laten maken met techniek.

Noteer dit event alvast in de agenda! 

Week van de Techniek
Van maandag 20 t/m vrijdag 24 juni
openen zo’n 20 bedrijven in Oss en omgeving hun deuren voor zo’n 800 leerlingen van groep 7 en 8. Tijdens een presentatie en rondleiding krijgen de leerlingen meer te horen over het bedrijf en natuurlijk is er ook ruimte voor een doe-activiteit zodat zij zelf kunnen ervaren hoe leuk werken in de techniek is.

Techniekdag
Op zaterdag 25 juni van 10.00 tot 16.00 uur 
eindigt de Week van de Techniek met een groots opgezette Techniekdag bij Spierings Mobile Cranes, Merwedestraat 15 te Oss. Op de Techniekdag zullen zo’n 50 organisaties uit het bedrijfsleven en het onderwijs onder andere door doe-activiteiten de boeiende wereld van bèta en techniek presenteren aan een breed publiek, waarbij voornamelijk wordt gericht op jeugd t/m 14 jaar en hun ouders. Deze dag helpt jongeren om zich een beeld te vormen van technische beroepen. Kijk hier terug naar de laatste Techniekdag. 

Coronamaatregelen
De Week van de Techniek wordt georganiseerd binnen de op dat moment geldende maatregelen.

De organisatie is in handen van de OIK in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de Talentencampus.